قمت ببناء منزل شجرة قيمته 20 ألف جنيه إسترليني ، لكن المجلس طلب مني هدمه ... كان أطفالي يبكون

A HOMEOWNER was told to take down a treehouse in his garden he built for his kids after neighbours objected.

John Alpeza made the elaborate £20,000 ship-shaped structure for his boys aged 9 و 11, but one was left in tears when the council ordered him to tear it down.

John Apleza made the treehouse for his two boys

John Apleza made the treehouse for his two boysالإئتمان: موقع التواصل الاجتماعي الفيسبوك

The elaborate treehouse comes complete with a hammock, hull, ship’s wheel, captain’s bell, swing ropes, four entrances and room for his children’s friends.

But when آلة رفع الشعر objected, he was told he had broken Toronto planning rules and he was told to take it down in a heated council meeting.

The demand he tear down the treehouse ­- which he said was inspired by his love of shipsleft Alpeza heartbroken.

It’s nice to give the kids their own space, let them make their own little world," هو told CBC.

“Imagination is so important. They can use that to play, instead of video games again. They have a great time.

It grew out of a need for the kids to enjoy the backyard more, and to get away from the TV, the internet, which I find as a big, big problem.

The kids remind me a lot of times that I’m a great dad. They know that this is for them.

Alpeza admitted that he didn’t have planning permission when he built the treehouse and applied for it after it went up.

Marita Bagdonas, Alpeza’s 90-year-old neighbour, had complained about the tree house for almost two years.

She said it blocked the sun, killed her rose garden and meant she couldn’t dry her laundry outside.

Another neighbour, Kate Lawson, قالت: “I feel that it’s overly large, is what I think. That’s why I brought it to the city’s attention.”

Alpeza launched an expensive legal battle to save the treehouse and eventually a compromise was agreed with his neighbours.

The treehouse was move little further from the property line, lowered by around three feet and a six foot fence built between the structure and his neighbour’s garden.

“We’re very excited and happy that we get to keep the tree house,” Alpeza told the Toronto Star بعد 2017 قرار.

“When we came home and told my boys they were jumping up and down screaming they were so happy and excited. I wish we had it on video.”

His local councillor Sarah Doucette said she was pleased with the tree house outcome saying: “I think it’s a fair compromise.”